Zwemshorts verboden

We gaan dit jaar weer naar dezelfde camping in Frankrijk als vorig jaar. Alles was namelijk perfect: grote ruime staplaatsen met zowel zon als schaduw. Dicht bij het strand, maar ook met een groot zwembad met superleuke glijbanen. En voor de kinderen ’s avonds leuke animatie en genoeg vertier om zich te vermaken. Helemaal perfect dus, op één klein dingetje na: in het mooie, grote zwembad mag je geen wijde zwembroek dragen. Overal staan borden met ‘Shorts interdits’, oftewel shorts en bermuda’s zijn niet toegestaan. Ik herinner me nog pijnlijk van vorig jaar dat ik aan kwam lopen voor een frisse duik toen ik ineens streng werd toegesproken door de badmeester. Mijn zwembroek was niet geschikt voor het zwembad en ik mocht pas weer terugkomen in een zwemslip.

beroemdheden in swimming trunks

Het oog wil ook wat. Wat is de juiste fit? Van links naar rechts: Michael (te wijd), Ben (te lang), Tom (precies goed).

Een gewaarschuwd mens telt in ieder geval voor twee en dit jaar neem ik twee nieuwe hippe zwembroeken mee die wel zijn toegestaan. Over het model hoef ik niet lang na te denken want de pijpjes mogen niet te lang en ook niet te wijd zijn. Met een traditionele zwemslip zit je dus altijd goed. De kleur kan ik gelukkig wel zelf kiezen. Online zoek ik naar de laatste trends op het gebied van herenbadmode en ik zie een heleboel fleurige prints voorbij komen. Van felroze tot zonnig geel, maar dat is toch iets te kleurrijk voor mij. Ik zoek nog even verder. Ik zie een hippe zwembroek met grijze, witte en zwarte blokken. Door die kleuren krijgt deze zwemslip een klassieke uitstraling zonder saai te worden. Die neem ik. Dat is alvast eentje.

Ik zoek nog even verder want ik wil wel twee badbroeken bij me hebben.  Ik vind ook nog een leuke met blauwe en groene strepen die ik ook in mijn online winkelmandje doe, lekker gemakkelijk en snel besteld via internet. Er zit zelfs een gratis omruilservice bij voor als het product toch niet naar je zin zou zijn, of als de maat niet goed is. Een zwembroek moet natuurlijk wel lekker zitten.

Zo klaar is kees. Ik ben helemaal voorbereid op het Franse zwembad en ik kijk er al naar uit om weer een frisse duik te gaan nemen. En heel stiekem heb ik ook al wat voorpret om al die mannen die met een te wijde zwembroek aan komen zetten. Ik zie die badmeester al weer helemaal aan komen rennen om hen met gepaste autoriteit aan te spreken.