Herenslippers

Het hele jaar door zie je ze bijna niet, maar als de zon weer gaat schijnen komen ze te voorschijn. Op het strand en bij het zwembad, maar ook gewoon op de boulevard en bij de terrasjes. Als de temperatuur stijgt, verschijnen de slippers en sandalen weer in het straatbeeld. Herenslippers en sandalen zijn er tegenwoordig, net als alle overige herenmode, in veel soorten en maten. Geen saaie 13 in een dozijn modellen meer, maar vrolijke, bijzondere en aparte slippers en sandalen. Voor iedere heer wat wils.

Of je voor een slipper of sandaal kiest is natuurlijk een persoonlijke keuze, al zijn er in de basis natuurlijk wel verschillen tussen de twee schoeisels. Slippers hebben over het algemeen een houvastje tussen de grote teen en de teen daarnaast. Dit zorgt ervoor dat de slipper niet van je voet afglijdt. Het stukje tussen je tenen zorgt er ook voor dat een slipper meestal met blote voeten wordt gedragen, want met een sok aan zit dat niet erg comfortabel. De meeste slippers zijn gemaakt van plastic zodat het niet erg is als ze nat worden. Je ziet ze dus vooral op plaatsen waar je voeten nat worden zoals het strand, het zwembad of de sauna.

Sandalen hebben geen stukje tussen de tenen en zorgen voor houvast van de voet door een gesp die over de wreef loopt en een stevige onderkant. En sommige modellen hebben een band om de hiel. Ze zijn gemaakt van materialen als (nep)leer, stof en plastic en kunnen ook met een sok erin gedragen worden. Sandalen geven over het algemeen meer houvast dan een slipper en worden dan ook meer gedragen als er veel gelopen moet worden, bijvoorbeeld op de boulevard of bij het bezoeken van een stadje.

Of je als man voor een slipper of een sandaal kiest is dus een persoonlijke keuze, maar zal ook worden bepaald door het doel wat je voor ogen hebt. Ben je de hele dag lekker thuis en hoef je niet zo veel te lopen of ga je lekker slenteren over de boulevard? Het speelt allemaal mee in de keuze voor de juiste herenslipper en herensandaal. De meeste mannen hebben daarom vaak van beide een paar in de kast staan zodat ze kunnen afwisselen. Aan het aanbod in de winkels zal het in ieder geval niet liggen want de keuze is enorm en zoals al gezegd; er is echt voor iedereen wat wils.