Bruiloft van mijn zusje

Mijn zusje kijkt me glunderend aan, ‘Ja het is echt waar, ik ga trouwen!’ Die had ik niet zien aankomen. Mijn zusje is namelijk nogal alternatief en regelmatig tegen de gevestigde orde. Dus dat ze überhaupt zou willen trouwen had ik helemaal niet verwacht.  Zo zie je maar weer dat je er soms met je gedachten en ideeën helemaal naast kunt zitten. Ondanks mijn verbazing lukt het me nog net op tijd om haar enthousiast te feliciteren.

Ze vertelt honderduit over wat ze wel en niet wil voor haar bruiloft. En zegt me dan heel serieus; ‘ik wil dus niet dat je een pak draagt hè’. Zo ken ik mijn zusje weer. ‘Oké’, zeg ik, ‘maar ik wil er wel netjes uitzien, dus draag ik een mooi overhemd’. Ze sputtert nog even tegen, maar ik stel haar gerust dat het geen chique, klassiek overhemd wordt met een wit bordje en manchetknopen. Ik beloof haar dat ik een leuk en vlot herenoverhemd zal dragen wat bij een alternatieve bruiloft past.

En nu zit ik dus de Googlen en te zoeken op internet op zoek naar een mooi overhemd. Het meest voor de hand liggend lijkt me een zwart overhemd met lange mouwen, maar dat vind ik toch een beetje te saai. Ik zie ook effen overhemden met een gekleurd boordje. Dat begint er al meer op te lijken, zo kan ik toch een vrolijke noot in het geheel aanbrengen. Er zijn ontzettend veel soorten herenhemden te koop en de collecties op internet zijn heel uitgebreid. Ik zoek nog even verder. Er is vast een overhemd dat precies geschikt is voor deze speciale gebeurtenis.

Bij een van de websites, HemdvoorHem.nl, valt mijn oog op een bordeauxkleurig overhemd. Die kleur ziet er erg mooi uit en zal ook goed passen bij de donkere kleding die ik bij de overige bruiloftsgasten verwacht. Mijn zusje en haar vrienden kleding zich graag in het zwart en ik verwacht dat dit op haar trouwdag niet veel anders zal zijn. Dit overhemd gaat alvast in mijn online winkelmandje. Ik kan het er altijd nog uithalen als ik nog een leuker overhemd tegenkom, bijvoorbeeld in de kleuren groen of blauw. Ik kan het nog bijna niet geloven dat ik een herenoverhemd aan het uitzoeken ben voor de bruiloft van mijn zusje. Dat ze ooit zou gaan trouwen had ik echt niet verwacht.